Πιονγκγιάνγκ: Άφιξη 1.500 στρατιωτών στη Ρωσία, αναφέρει η Νότια Κορέα

Πιονγκγιάνγκ: Άφιξη 1.500 στρατιωτών στη Ρωσία, αναφέρει η Νότια Κορέα

Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από τη Νότια Κορέα, η Πιονγκγιάνγκ έστειλε έναν πρώτο αριθμό από 1.500 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεών της στη Ρωσία, συγκεκριμένα στο Βλαδιβοστόκ. Αυτή η εξέλιξη έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων στη διεθνή σκακιέρα και παρακολουθείται στενά από διεθνείς αναλυτές. Η αποστολή αυτών των στρατιωτών αποτελεί μέρος μια σειράς ενεργειών που χαρακτηρίζονται ως κινήσεις ενίσχυσης των στρατιωτικών δεσμών μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας.

Αυτές οι εξελίξεις έχουν εγείρει ανησυχίες σχετικά με την περιφερειακή ασφάλεια και τον ρόλο της Πιονγκγιάνγκ στις γεωπολιτικές ισορροπίες. Δεν είναι ακόμη σαφές ποιος είναι ο ακριβής σκοπός της αποστολής των στρατιωτών, ωστόσο, το γεγονός αυτό ενδέχεται να συνδέεται με τις πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image