Η Meta απέκλεισε ρωσικά κρατικά μέσα από τις πλατφόρμες της

Η Meta απέκλεισε ρωσικά κρατικά μέσα από τις πλατφόρμες της

Η αμερικανική εταιρεία Meta, στην οποία ανήκουν το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι απαγορεύει στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης την προσβασιμότητα στις πλατφόρμες της. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με εκπροσώπους της Meta, αποτελεί μια απάντηση στις αυξανόμενες ανησυχίες για τη διάδοση παραπληροφόρησης από τα ρωσικά κρατικά μέσα κατά τη διάρκεια των γεωπολιτικών εντάσεων. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων περιορισμών που έχει επιβάλει η Meta σε περιεχόμενο που θεωρείται ότι προωθεί την κρατική προπαγάνδα. Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Instagram,

θα έχουν πλέον αυστηρότερους ελέγχους και πολιτικές για τον αποκλεισμό λογαριασμών και περιεχομένου που συνδέεται με τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Η απόφαση της Meta έρχεται εν μέσω αυξανόμενων διεθνών πιέσεων για τη λήψη μέτρων κατά της ρωσικής προπαγάνδας και της διάδοσης ψευδών ειδήσεων. Ενδεικτικά, ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Νικ Κλεγκ, δήλωσε ότι η Meta δεσμεύεται να παρέχει έναν ασφαλή και αξιόπιστο χώρο για τους χρήστες της, αποτρέποντας την κακόβουλη χρήση των πλατφορμών της.

Παράλληλα, η απόφαση αυτή έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από τη ρωσική πλευρά, με τα κρατικά μέσα να καταδικάζουν την κίνηση ως μια μορφή λογοκρισίας και περιορισμού της ελεύθερης πληροφορίας. Ωστόσο, η Meta παραμένει αμετακίνητη στην άποψή της ότι αυτή η απόφαση είναι απαραίτητη για την προστασία των χρηστών της και την εξασφάλιση της ακεραιότητας των πληροφοριών. Η Meta επισημαίνει ότι η απαγόρευση αυτή αφορά όλα τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς καμία εξαίρεση και ότι οι χρήστες των πλατφορμών της θα ενημερώνονται για τους λόγους αποκλεισμού οποιουδήποτε περιεχομένου που παραβιάζει τις νέες πολιτικές της εταιρείας.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image