Διαχρονικές φράσεις του Αριστοτέλη Ωνάση που ενέπνευσαν

Διαχρονικές φράσεις του Αριστοτέλη Ωνάση που ενέπνευσαν
Αποτέλεσε έναν από τους πιο διάσημους και επιτυχημένους επιχειρηματίες της Ελλάδας που έχει αφήσει, επίσης, ιστορία και με τα λόγια που έλεγε σε δημόσιες εμφανίσεις του αλλά και προσωπικές συναντήσεις.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης δεν ήταν μόνο ένας καταξιωμένος επιχειρηματίας, αλλά και ένας άνδρας που ήξερε πώς να εμπνέει με τα λόγια του. Οι φράσεις του παραμένουν διαχρονικές, αναδεικνύοντας τη σοφία και το επιχειρηματικό του πνεύμα. Σε κάθε συνάντηση ή δημόσια εμφάνιση, τα λόγια του Ωνάση έφερναν κάτι μοναδικό. Σε μια χαρακτηριστική του δήλωση, ο Αριστοτέλης Ωνάσης είπε: "Τα χρήματα δεν αγοράζουν την ευτυχία, αλλά είναι καλύτερα να κλαίς μέσα σε μια Rolls Royce παρά πάνω σε ένα ποδήλατο".

Η φράση αυτή ενσαρκώνει την ειλικρινή του προσέγγιση απέναντι στη ζωή και τον πλούτο. Ένας από τους πιο γνωστούς λόγους του Ωνάση ήταν: "Αν δεν υπήρχε η θάλασσα, θα έπρεπε να την εφεύρουμε". Αυτή η φράση δείχνει την μεγάλη σημασία που είχε η θάλασσα για τις επιχειρήσεις του και την ενσωμάτωσή της στην επιχειρηματική του στρατηγική. Όταν ρωτήθηκε για το μυστικό της επιτυχίας του, ο Ωνάσης απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: "Η οικονομία είναι απλή – υπολογίζεις λογικά και παίρνεις ρίσκα". Η απλότητα της συμβουλής του ακούγεται τόσο απλή, αλλά είναι γεμάτη βαθιά επιχειρηματική σοφία. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image