Διπλωματική κρίση αναζωπυρώνει τις εντάσεις μεταξύ Καναδά και Ινδίας

Διπλωματική κρίση αναζωπυρώνει τις εντάσεις μεταξύ Καναδά και Ινδίας

Η διπλωματική κρίση μεταξύ Καναδά και Ινδίας έχει κλιμακωθεί μετά την απόφαση των κυβερνήσεων των δύο χωρών να απελάσουν από τρεις διπλωμάτες η κάθε μία πλευρά. Το Οτάβα και το Νέο Δελχί έχουν εντείνει τις εντάσεις, επιδεινώνοντας τις ήδη τεταμένες σχέσεις τους. Οι εξελίξεις αυτές πυροδοτήθηκαν μετά από την αποκάλυψη κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων που φέρονται να συνδέονται με υποθέσεις εθνικής ασφάλειας και αφορούν και τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με πηγές, η ένταση δημιούργησε ανησυχία μεταξύ άλλων διπλωματικών κοινοτήτων ανά τον κόσμο, δεδομένου ότι Καναδάς και Ινδία είχαν παραδοσιακά καλές σχέσεις τα προηγούμενα χρόνια. Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Mélanie Joly, και ο Ινδός ομόλογός της, Subrahmanyam Jaishankar, δήλωσαν πως οι κινήσεις αυτές, αν και δυσάρεστες, είναι απαραίτητες για τη διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων και της κυριαρχίας των χωρών τους. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image