Κατασκοπευτικό θρίλερ: Πώς η Μοσάντ ξεγέλασε τη Χεζμπολάχ

Κατασκοπευτικό θρίλερ: Πώς η Μοσάντ ξεγέλασε τη Χεζμπολάχ

Σε ένα κατασκοπευτικό θρίλερ που έγινε πρωτοσέλιδο, το Ισραήλ μέσω της Μοσάντ κατάφερε να ξεγελάσει την οργάνωση Χεζμπολάχ, προωθώντας της φονικούς βομβητές με σκοπό να τους χρησιμοποιήσει εν αγνοία της. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η Μοσάντ, η περίφημη μυστική υπηρεσία του Ισραήλ, σχεδίασε με λεπτομέρεια την εξαπάτηση αυτή, κατορθώνοντας να παγιδεύσει τους αντιπάλους της. Η επιτυχημένη επιχειρησιακή στρατηγική επικεντρώθηκε στην πώληση των συσκευών αυτών ως τεχνολογικού εξοπλισμού, κρύβοντας την πραγματική τους λειτουργία που δεν ήταν άλλη από την αναμετάδοση δεδομένων στις ισραηλινές αρχές.

Η δράση της Μοσάντ, όπως αναφέρει η έκθεση του Reuters, περιλάμβανε τη δημιουργία μιας ψεύτικης εταιρείας, με σκοπό να προσελκύσει την οργάνωση Χεζμπολάχ που επιχειρεί στο Λίβανο. Το πρωτοφανές αυτό σχέδιο αποδεικνύει την ικανότητα της Μοσάντ να δρα με εξαιρετικά περίπλοκες μεθόδους στον χώρο της κατασκοπείας. Παρόλο που δεν είναι η πρώτη φορά που η Μοσάντ χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους, η επιτυχία της να ξεγελάσει έναν από τους κύριους αντιπάλους του Ισραήλ προσθέτει μια ακόμα σελίδα στην ιστορία των μυστικών της σχεδίων.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image