Ζελένσκι: Οι σύμμαχοι της Ρωσίας υπονομεύουν τις συνομιλίες

Ζελένσκι: Οι σύμμαχοι της Ρωσίας υπονομεύουν τις συνομιλίες

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε πρόσφατα την ανησυχία του για το γεγονός ότι ορισμένοι σύμμαχοι προτείνουν την έναρξη συνομιλιών ανάμεσα στο Κίεβο και τη Ρωσία. Συγκεκριμένα, ο Ζελένσκι κατηγορεί αυτές τις χώρες ότι, με την πρότασή τους, «παίζουν το παιγνίδι της Μόσχας», θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ουκρανίας. Ο Ουκρανός ηγέτης υποστηρίζει ότι τέτοιες προτάσεις υπονομεύουν τα ουκρανικά συμφέροντα και ουσιαστικά χρησιμοποιούνται για να επωφεληθεί το Κρεμλίνο.

Η θέση του Ζελένσκι είναι ότι οι απευθείας διαπραγματεύσεις με τη ρωσική κυβέρνηση δύνανται να νομιμοποιήσουν τις πράξεις της Ρωσίας και να σταθούν εμπόδιο στην ανάκτηση των εδαφών που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή. Τα λόγια του Ζελένσκι αναδεικνύουν τη συνεχιζόμενη πολιτική ένταση στην περιοχή και την ανάγκη για ομοψυχία ανάμεσα στα μέλη της διεθνούς κοινότητας. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image