Βλάβη στο υποβρύχιο Titan πριν την μοιραία κατάδυση

Βλάβη στο υποβρύχιο Titan πριν την μοιραία κατάδυση
Το υποβρύχιο Titan αναγκάστηκε να ματαιώσει μια κατάδυση λίγες μέρες πριν την έκρηξη, που σκότωσε τους πέντε επιβάτες του, ενώ εξερευνούσαν το ναυάγιο του Τιτανικού, αποκάλυψε πρώην εργαζόμενος στην εταιρεία που διαχειριζόταν το σκάφος.

Το υποβρύχιο Titan είχε εμφανίσει βλάβη λίγες μέρες πριν την μοιραία κατάδυση στο ναυάγιο του Τιτανικού, σύμφωνα με αποκαλύψεις πρώην εργαζόμενου στην εταιρεία που διαχειριζόταν το σκάφος. Ο πρώην υπάλληλος, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, ανέφερε ότι η βλάβη προκάλεσε καθυστέρηση στην προγραμματισμένη κατάδυση του Titan. Η εταιρεία, ωστόσο, αποφάσισε να προχωρήσει με την αποστολή παρά το πρόβλημα.

Η βλάβη που αναφέρθηκε αφορούσε το σύστημα επικοινωνίας και την αύξηση της πίεσης μέσα στο υποβρύχιο, σύμφωνα με τις πηγές. Ο πρώην εργαζόμενος ισχυρίζεται ότι η διαχείριση του προβλήματος ήταν ελάχιστη και δεν δόθηκε η απαραίτητη βαρύτητα στον έλεγχο της ασφάλειας του σκάφους. Οι πληροφορίες αυτές ρίχνουν νέα φως στις συνθήκες που οδήγησαν στην έκρηξη του Titan, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των πέντε επιβατών του. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image