Ενδεχόμενη τρομοκρατική η επίθεση με μαχαίρι στο Ρότερνταμ

Ενδεχόμενη τρομοκρατική η επίθεση με μαχαίρι στο Ρότερνταμ

Η ολλανδική αστυνομία ερευνά την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε χθες βράδυ στο Ρότερνταμ. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η ενέργεια να συνδέεται με τρομοκρατική επίθεση. Η επίθεση έλαβε χώρα στον πολυσύχναστο τομέα του Ρότερνταμ, κοντά στην πλατεία Βίλχελμινπλάιν. Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε σε περαστικούς, προκαλώντας πανικό. Στην τοποθεσία έσπευσαν αμέσως αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα. Ο δράστης κατάφερε να τραυματίσει σοβαρά δύο άτομα πριν ακινητοποιηθεί και συλληφθεί από την αστυνομία.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι αρχές εργάζονται για την ταυτοποίηση του δράστη και τη διερεύνηση των κινήτρων του. Επιπλέον, προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες από κάμερες ασφαλείας και μάρτυρες για να σχηματίσουν μια πλήρη εικόνα του περιστατικού. Ο εκπρόσωπος της ολλανδικής αστυνομίας, δήλωσε: "Δεν αποκλείουμε κανένα ενδεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου και του τρομοκρατικού κινήτρου. Είμαστε σε συνεργασία με ειδικούς αναλυτές για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα". 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image