Ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Αύριο, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο λόγος της επίσκεψής του είναι η συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου θα εκφωνήσει ομιλία για τα τρέχοντα παγκόσμια ζητήματα και τις προτεραιότητες της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή. Το ταξίδι του Ερντογάν αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με ηγέτες άλλων χωρών και να συζητήσει θέματα που αφορούν τη διεθνή ασφάλεια, την οικονομία και τη γεωπολιτική σταθερότητα. Η επίσκεψη του στη Νέα Υόρκη έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τις διεθνείς σχέσεις, καθώς οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τα παγκόσμια οικονομικά ζητήματα έχουν φτάσει σε νέα υψηλά επίπεδα.

Η παρουσία του Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ δίνει την ευκαιρία για διαβουλεύσεις σε επίπεδο κορυφής, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για νέες διπλωματικές πρωτοβουλίες. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, ο Ερντογάν θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους της τουρκικής κοινότητας στην Αμερική, υπογραμμίζοντας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησής του για τη διάθεση πόρων και υποστήριξης στους απόδημους Τούρκους. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image