Ορμπάν εναντίον ΕΕ: «Καθυστερημένη βοήθεια για τις πλημμύρες»

Ορμπάν εναντίον ΕΕ: «Καθυστερημένη βοήθεια για τις πλημμύρες»

Νέα φραστικά πυρά κατά των Βρυξελλών εξαπέλυσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν. Αυτή τη φορά, ο Όρμπαν αμφισβήτησε κατά πόσο η χώρα του θα λάβει εγκαίρως βοήθεια από την ΕΕ μετά τις πρόσφατες πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αν περιμέναμε την βοήθεια της ΕΕ για τις πλημμύρες, τα νερά θα μας έφταναν στο λαιμό.» Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς η κεντρική Ευρώπη παλεύει με τις εκτεταμένες πλημμύρες, και η ανάγκη για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια είναι επιτακτική.

Ο Όρμπαν κατηγορεί τις Βρυξέλλες για γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και έλλειψη αποτελεσματικής αρωγής. Συγκεκριμένα, έκανε αναφορά στην αργή ανταπόκριση των ευρωπαϊκών θεσμών απέναντι στις καταστροφές που προκλήθηκαν. Η στάση του Ούγγρου πρωθυπουργού απέναντι στην ΕΕ δεν είναι πρωτοφανής, καθώς έχει επανειλημμένα εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων από την Ένωση. Η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και η ταχύτητα παροχής βοήθειας από τις Βρυξέλλες αποτελεί διαρκώς σημείο τριβής μεταξύ της Ουγγαρίας και των ευρωπαϊκών θεσμών. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image