Η NASA στέλνει κούκλες στη Σελήνη για μέτρηση ακτινοβολίας

Η NASA στέλνει κούκλες στη Σελήνη για μέτρηση ακτινοβολίας

Η NASA προχώρησε σε ένα καινοτόμο πείραμα, στέλνοντας δύο κούκλες στη Σελήνη για τη μέτρηση της διαστημικής ακτινοβολίας που δέχονται οι αστροναύτες. Οι κούκλες, με τα ονόματα Helga και Zohar, ετοιμάστηκαν για να αναλύσουν την ποσότητα ακτινοβολίας σε διαφορετικά σημεία του σώματος. Η επιστημονική κοινότητα εκφράζει ιδιαίτερο προβληματισμό για την αυξημένη διαστημική ακτινοβολία που απειλεί την υγεία των αστροναυτών. Οι μετρήσεις που θα προκύψουν από αυτό το πείραμα θα δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αστροναύτες και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών μέτρων προστασίας.

Οι κούκλες Helga και Zohar έχουν εξοπλιστεί με πολλαπλούς αισθητήρες για την καταγραφή των δεδομένων ακτινοβολίας. Παράλληλα, θα βοηθήσουν στην κατανόηση των επιπτώσεων της ακτινοβολίας σε γυναικεία σώματα, κάτι που είναι κρίσιμο καθώς περισσότερες γυναίκες εντάσσονται σε αποστολές διαστήματος. Το πείραμα αυτό είναι μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού της NASA για να εξερευνήσει και να εξασφαλίσει ασφαλέστερες μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη. Η αποστολή αυτή δεν είναι μόνο ένα τεχνικό επίτευγμα, αλλά και μια ανθρωπιστική πρόκληση, καθώς στόχος είναι η προστασία των ανθρώπων που τολμούν να εξερευνήσουν το διάστημα. Μέσω αυτών των μετρήσεων, η NASA προσδοκά να συγκεντρώσει δεδομένα που θα διαμορφώσουν το μέλλον των διαστημικών ταξιδιών.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image