Εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας για 72.000 παιδιά στη Γάζα

Εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας για 72.000 παιδιά στη Γάζα

Χαμάς και Ισραήλ συμφώνησαν να διακόπτουν τις μάχες σε περιοχές της Γάζας για τουλάχιστον οκτώ ώρες καθημερινά, ώστε να μπορέσουν ο ΠΟΥ και οι Παλαιστίνιοι γιατροί να εμβολιάσουν 640.000 παιδιά. Η διακοπή των εχθροπραξιών είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, επιτρέποντας την πραγματοποίηση του εμβολιασμού. Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 72.000 παιδιά στη Γάζα έχουν εμβολιαστεί κατά της πολιομυελίτιδας, μια επιτυχία που επιτεύχθηκε χάρη στη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο στόχος είναι να προστατευτεί η επόμενη γενιά από τη θανατηφόρα αυτή νόσο. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί κρίσιμο βήμα για την υγεία των παιδιών, σε μια περιοχή που συνεχώς πλήγεται από συγκρούσεις. Ο ΠΟΥ και οι Παλαιστίνιοι γιατροί εργάζονται ακατάπαυστα για να διασφαλίσουν ότι όλα τα παιδιά αποκτήσουν προστατεύτικη ασυλία. Το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image