Το φαβορί για την καγκελαρία της Γερμανίας θέλει αλλαγές στη κεντρώα πολιτική

Το φαβορί για την καγκελαρία της Γερμανίας θέλει αλλαγές στη κεντρώα πολιτική

Έναν χρόνο πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές της Γερμανίας, ο Χριστιανοδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς ετοιμάζεται να εκθρονίσει τον Όλαφ Σολτς με μια πιο δεξιά ατζέντα. Ο Μερτς σχεδιάζει να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας εμβληματικές πολιτικές της Άνγκελα Μέρκελ, όπως εκείνη των ανοικτών συνόρων για τους μετανάστες. Ο Μερτς, υποψήφιος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), προετοιμάζεται να ξεπεράσει τον τωρινό καγκελάριο Σολτς, επικεντρώνοντας σε αλλαγές που θα μετατοπίσουν τη γερμανική πολιτική προς τα δεξιά.

Η κεντρώα κληρονομιά της Μέρκελ, που περιλάμβανε ανοιχτό πνεύμα και πολιτικές ένταξης, φαίνεται να αποτελεί στόχο προς αναδιάρθρωση από τον Μερτς. Επιθυμεί να εφαρμόσει μια πιο αυστηρή πολιτική στα θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας, διαφοροποιούμενος από τη φιλελεύθερη προσέγγιση της Μέρκελ. Με την υποστήριξη του κόμματος, ο Μερτς σκοπεύει να διαμορφώσει και να παρουσιάσει μια νέα ατζέντα που θα του εξασφαλίσει τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές.

Η προεκλογική του καμπάνια αναμένεται να επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας στιβαρής δεξιάς πλατφόρμας, με στόχο να πετύχει την αλλαγή πορείας της πολιτικής σκηνής της Γερμανίας. Το εγχείρημά του, ωστόσο, αναμένεται να προκαλέσει αντιπαραθέσεις και συζητήσεις τόσο εντός όσο και εκτός του κόμματος.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image