Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος στη Μαδρίτη για διήμερη επίσκεψη

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος στη Μαδρίτη για διήμερη επίσκεψη

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα μεταβεί αύριο Τρίτη στη Μαδρίτη για διήμερη επίσκεψη, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του έγινε μετά την πρόσφατη αναγνώριση από την Ισπανία. Κατά την επίσκεψή του, ο Αμπάς θα έχει συναντήσεις με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ και άλλους ανώτερους αξιωματούχους της ισπανικής κυβέρνησης. Η διήμερη αυτή επίσκεψη έρχεται σε μια περίοδο που η πολιτική κατάσταση στην Παλαιστίνη βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, ενώ παράλληλα οι σχέσεις της με την ΕΕ αναδεικνύονται ως ιδιαίτερα σημαντικές.

Ο Αμπάς στοχεύει να συζητήσει θέματα που αφορούν τη διμερή συνεργασία, τις περιφερειακές εξελίξεις αλλά και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Η αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους από την ισπανική κυβέρνηση αποτέλεσε σημαντικό βήμα για τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος εκφράζει την ελπίδα ότι η επίσκεψη αυτή θα οδηγήσει σε περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών και σε νέες συμφωνίες συν-εργασίας σε διάφορους τομείς. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image