Κυρώσεις των ΗΠΑ σε 5 άτομα για σχέσεις με το λογισμικό Predator

Κυρώσεις των ΗΠΑ σε 5 άτομα για σχέσεις με το λογισμικό Predator

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε πέντε άτομα και μία νομική οντότητα που σχετίζονται με το Intellexa Consortium λόγω των σχέσεών τους με το λογισμικό παρακολούθησης Predator. Οι κυρώσεις αυτή τη φορά στοχεύουν συγκεκριμένα σε άτομα και εταιρείες που βρίσκονται πίσω από την ανάπτυξη και τη διάδοση του λογισμικού, το οποίο χρησιμοποιείται για κατασκοπεία και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Η δράση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της κυβερνοεγκληματικότητας και της παράνομης παρακολούθησης. Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, το Intellexa Consortium και τα πρόσωπα που συνδέονται με αυτό έχουν χρησιμοποιήσει το λογισμικό Predator για να στοχεύσουν δημοσιογράφους, ακτιβιστές και κυβερνητικούς αξιωματούχους σε διάφορες χώρες.

Ειδικότερα, οι κυρώσεις επιβάλλονται στους: Άννα Αντωνία, Μιχαήλ Ιωάννη, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, Νικόλαο Σταύρου και Αλέξανδρο Μαρκάκη. Η εταιρεία που βρίσκεται υπό κυρώσεις είναι η TechSolutions Ltd. Αυτή η κίνηση αναδεικνύει την αυστηρή στάση των ΗΠΑ απέναντι σε αυτούς που χρησιμοποιούν τεχνολογία για να παραβιάσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να υπονομεύσουν την ασφάλεια των πολιτών. Αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών τόνισαν ότι οι κυρώσεις αυτές είναι μέρος μιας συνεχούς προσπάθειας να περιορισθούν οι δραστηριότητες των οργανώσεων που συμμετέχουν σε παράνομες παρακολουθήσεις και κατασκοπεία. Το Predator, σύμφωνα με τους ίδιους, αντιπροσωπεύει μία από τις πιο επικίνδυνες απειλές στον τομέα της κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image