Διαμαρτυρία της Βόρειας Μακεδονίας στον πρέσβη της Βουλγαρίας

Διαμαρτυρία της Βόρειας Μακεδονίας στον πρέσβη της Βουλγαρίας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας κάλεσε σήμερα τον πρέσβη της Βουλγαρίας στα Σκόπια για να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας σχετικά με τον "τρόπο" που ενημερώθηκαν για ένα πρόσφατο γεγονός. Η κλήση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του υπουργείου, όπου ο πρέσβης της Βουλγαρίας αρνήθηκε να παραλάβει το κρατικό έγγραφο. Η δράση αυτή έρχεται σε συνέχεια πρόσφατων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών, με αφορμή διάφορες πολιτικές και ιστορικές διαφοροποιήσεις.

Στο διάβημα, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για τη συμπεριφορά της βουλγαρικής πλευράς. Μετά το επεισόδιο, υπήρξε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, στην οποία υπογραμμίζεται η σοβαρότητα της κατάστασης και η ανάγκη για σεβασμό των διπλωματικών διαδικασιών ανάμεσα στις δύο χώρες. Το γεγονός ότι ο πρέσβης της Βουλγαρίας αρνήθηκε να παραλάβει το διάβημα εντείνει τις ανησυχίες για την πορεία των διμερών σχέσεων.

Για τους αναλυτές, η συγκεκριμένη κίνηση θεωρείται ως ένδειξη της αυξανόμενης έντασης που επικρατεί στην περιοχή, και πολλοί αναμένουν την αντίδραση των διεθνών οργανισμών που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image