Καταστροφή στην Ευρώπη από την κακοκαιρία Boris

Καταστροφή στην Ευρώπη από την κακοκαιρία Boris

Ιδιαιτέρως σοβαρή είναι η κατάσταση που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία Boris στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Οι πλημμύρες και οι καταστροφές που έχουν προκληθεί από την ασταμάτητη βροχόπτωση έχουν επιφέρει μεγάλες καταστροφές σε πολλές περιοχές. Υπάρχουν αναφορές για χιλιάδες πολίτες που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, ενώ οι τοπικές αρχές κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επαναφέρουν την κανονικότητα. Στη Γερμανία, η πόλη Δρέσδη και οι γύρω περιοχές έχουν πληγεί ιδιαίτερα σκληρά, με πολλές κατοικίες και επιχειρήσεις να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Η Βαυαρία έχει ανακηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, και οι προσπάθειες για να περιοριστεί η έκταση των ζημιών συνεχίζονται αδιάλειπτα. Η συντονισμένη παρέμβαση των αρχών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να σωθούν πολλές ζωές. Και στην Πολωνία, η κατάσταση είναι ανησυχητική, με τις πλημμύρες να έχουν αφήσει πίσω τους κατεστραμμένες υποδομές και κλειστές οδούς. Οι αγροτικές περιοχές έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες, καθώς οι καλλιέργειες και τα ζώα έχουν βρεθεί κάτω από τόνους νερού.

Τέλος, στην Τσεχία, οι ποταμοί Έλβας και Βλτάβα έχουν ξεχειλίσει, προκαλώντας καταστροφές σε πολλές ιστορικές περιοχές και μνημεία. Ο υπουργός Εσωτερικών, Jan Hamáček, δήλωσε πως η κατάσταση είναι κρίσιμη και συνεχίζεται η αξιολόγηση των ζημιών προκειμένου να παρασχεθεί η απαραίτητη βοήθεια στους πληγέντες.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image