Ιράν: Νέοι κανονισμοί για ηλεκτρονικές συσκευές σε πτήσεις

Ιράν: Νέοι κανονισμοί για ηλεκτρονικές συσκευές σε πτήσεις

Το Ιράν ανακοίνωσε την απαγόρευση μεταφοράς βομβητών και φορητών ασυρμάτων σε όλες τις πτήσεις, στον απόηχο των επιθέσεων που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα. Η απόφαση αυτή έρχεται ως μέτρο προστασίας για την ασφάλεια των επιβατών και την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Οι νέοι κανονισμοί έχουν τεθεί σε ισχύ άμεσα, αναγκάζοντας όλους τους επιβάτες σε διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις να συμμορφωθούν με τους περιορισμούς. Το υπουργείο Μεταφορών του Ιράν επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης στρατηγικής για την ενίσχυση της ασφάλειας στον αεροπορικό τομέα.

Η είδηση της απαγόρευσης αυτής προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει την αναγκαιότητα μέτρων λόγω των αυξημένων ανησυχιών για την τρομοκρατία. Οι επιβάτες καλούνται να εξετάσουν προσεκτικά τη φύση των αντικειμένων που μεταφέρουν στις αποσκευές τους και να τηρούν τις οδηγίες ασφαλείας. Οι αρχές τονίζουν πως η εφαρμογή των νέων κανονισμών είναι απαραίτητη για την προστασία της πολιτικής αεροπορίας, ενώ συνεχίζουν να εργάζονται για την εξεύρεση ευρύτερων λύσεων που θα διασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια σε εθνικό επίπεδο. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image