Πάπας Φραγκίσκος: Η εκκλησία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα σεξουαλικά σκάνδαλα

Πάπας Φραγκίσκος: Η εκκλησία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα σεξουαλικά σκάνδαλα
Η εκκλησία πρέπει να ντρέπεται και να ζητήσει συγγνώμη, τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στους κόλπους της.

Σε μια συγκλονιστική ομιλία, ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνθηκε στο κοινό, αναγνωρίζοντας την ευθύνη της εκκλησίας και την ανάγκη να λογοδοτήσει για τα θύματα που υπέστησαν κακομεταχείριση. Ο Πάπας τόνισε ότι η εκκλησία πρέπει να αναλάβει δράσεις για να επιδιορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πιστών.

εκκλησία πρέπει να ντρέπεται για την αδυναμία της να προστατεύσει τους πιο ευάλωτους και να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα," είπε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βατικανό.

Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που οι αποκαλύψεις για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της εκκλησίας συνεχίζουν να προκαλούν έντονες αντιδράσεις και να επηρεάζουν το κύρος της. Ο Πάπας Φραγκίσκος φαίνεται να αναγνωρίζει ότι η μόνη λύση για την εκκλησία είναι η διαφάνεια, η ειλικρίνεια και η απόδοση δικαιοσύνης.

Τη σημασία της συγγνώμης υπογράμμισε και ο Καρδινάλιος Τζον Γκρέγκορι, ο οποίος επισήμανε ότι η εκκλησία χρειάζεται να αναλάβει δράσεις για να διασφαλίσει ότι τέτοια περιστατικά δεν θα επαναληφθούν. "Η εκκλησία πρέπει να δείξει ότι είναι προσηλωμένη στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της εμπιστοσύνης," ανέφερε.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image