Ο ηγέτης των εργατικών Κιρ Στάρμερ, συμβουλεύεται τη Μελόνι για τη μετανάστευση

Ο ηγέτης των εργατικών Κιρ Στάρμερ, συμβουλεύεται τη Μελόνι για τη μετανάστευση

Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ, που εξελέγη τον περασμένο Ιούλιο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, συνεχίζει την ατζέντα του με στόχο να επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές στη χώρα. Μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νέα κυβέρνηση είναι η διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο Στάρμερ συμβουλεύτηκε την Ιταλίδα πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι, για στρατηγικές και πολιτικές αντιμετώπισης της μετανάστευσης. Η Τζόρτζια Μελόνι, γνωστή για τις σκληρές της θέσεις στο θέμα, προσέφερε τη συμβουλή της στον Στάρμερ, καταθέτοντας εμπειρίες και προτάσεις από την πολιτική της σε αυτόν τον τομέα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, η Μελόνι τόνισε την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα και αυξημένη συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον, επισήμανε τη σημασία της ενίσχυσης των μηχανισμών επανένταξης και της οικονομικής στήριξης των κρατών που βρίσκονται πιο κοντά στα σημεία εισόδου των προσφύγων και των μεταναστών. Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πολιτικών ηγετών εκπέμπουν ένα μήνυμα για την ανάγκη ευρωπαϊκής συνεργασίας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και της μετανάστευσης. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image