Σφαγή 200 ελεφάντων στη Ζιμπάμπουε για να φάει ο κόσμος

Σφαγή 200 ελεφάντων στη Ζιμπάμπουε για να φάει ο κόσμος

Η Ζιμπάμπουε σχεδιάζει να σφαγιάσει 200 ελέφαντες για να τραφούν κοινότητες που αντιμετωπίζουν οξεία πείνα μετά τη χειρότερη ξηρασία στη χώρα εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων αλλά και από την τοπική κοινωνία. Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ζιμπάμπουε, Nqobizitha Mangaliso Ndlovu, δήλωσε ότι η ξηρασία έχει αποδεκατίσει τη χλωρίδα που θρέφει τους ελέφαντες, με αποτέλεσμα τα ζώα να βρίσκονται σε ακραίες καταστάσεις λιμοκτονίας. Οι κοινότητες που ζουν στις περιοχές κοντά στα καταφύγια ελεφάντων αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρή πείνα, και η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι σφαγές είναι ένας τρόπος να εξασφαλιστεί η επιβίωση των ανθρώπων.

Η Ζιμπάμπουε διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό ελεφάντων παγκοσμίως, με τον αριθμό τους να εκτιμάται σε περίπου 85.000. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις τονίζουν ότι η θυσία αυτών των ζώων ενδέχεται να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για την οικολογία της περιοχής και ζητούν από την κυβέρνηση να βρει εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση της πείνας. Οι τοπικές κοινότητες που αντιμετωπίζουν την πείνα έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους καθώς τα τρόφιμα είναι ελάχιστα και η πρόσβαση σε καθαρό νερό είναι περιορισμένη.

Οι σφαγές ελεφάντων αποτελούν προσωρινή απάντηση σε αυτό το πρόβλημα, αλλά δεν λύνουν τη βαθύτερη κρίση που βιώνει η χώρα λόγω της κλιματικής αλλαγής και των οικονομικών δυσχερειών.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image