Διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά: Ρωσία και ΗΠΑ σε ένταση

Διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά: Ρωσία και ΗΠΑ σε ένταση

Η Ρωσία εξέφρασε πρόσφατα έντονες αντιρρήσεις σχετικά με τις δηλώσεις των ΗΠΑ περί προθυμίας για διαπραγματεύσεις πάνω στο ζήτημα των πυρηνικών όπλων. Η ρωσική κυβέρνηση κατηγορεί την Ουάσινγκτον και το NATO ότι έχουν εμπλακεί σε έναν υβριδικό πόλεμο κατά της στη Ουκρανία, δημιουργώντας εντάσεις στη διεθνή διπλωματία. Οι κατηγορίες αυτές έρχονται ως απάντηση σε πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, οι οποίες αναφέρονται σε νέα προσέγγιση για την αντιμετώπιση της απειλής της πυρηνικής εξάπλωσης.

Η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, όπου η Ρωσία και οι δυτικοί σύμμαχοι αλληλοκατηγορούνται για την όξυνση των πολεμικών συγκρούσεων. Η Μόσχα θεωρεί τις πρωτοβουλίες ΗΠΑ και NATO ως μέρος ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου που σχετίζεται με την αποσταθεροποίηση της ρωσικής επιρροής στην περιοχή. Οι διεθνείς παρατηρητές ανησυχούν ότι η αναβίωση μιας πιθανής πυρηνικής κούρσας εξοπλισμών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα παγκοσμίως. Με τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον να παραμένουν σε οριακό επίπεδο, το μέλλον των διαπραγματεύσεων αφορά όχι μόνο τις δύο υπερδυνάμεις αλλά και την παγκόσμια ασφάλεια. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image