Νέο χρονικό όριο... αγκαλιών σε αεροδρόμιο της Νέας Ζηλανδίας

Νέο χρονικό όριο... αγκαλιών σε αεροδρόμιο της Νέας Ζηλανδίας

Το αεροδρόμιο Dunedin στη Νέα Ζηλανδία έχει τραβήξει την προσοχή με την εφαρμογή ενός πρωτοφανούς μέτρου που θέτει χρονικό όριο στις αγκαλιές αποχαιρετισμού. Συγκεκριμένα, μια νέα πινακίδα που τοποθετήθηκε στην περιοχή αναχωρήσεων επισημαίνει ότι οι αγκαλιές πρέπει να ολοκληρώνονται σε τρία λεπτά. Το μέτρο αυτό έχει προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις από το κοινό. Οι επιβάτες και οι συνοδοί τους εκφράζουν διαφορετικές απόψεις, με ορισμένους να θεωρούν το όριο υπερβολικό και άλλους να το βλέπουν θετικά, καθώς επιταχύνει τη διαδικασία αποχαιρετισμού και αποφεύγονται οι καθυστερήσεις. Το αεροδρόμιο Dunedin, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι στόχος είναι να διευκολυνθεί η καλύτερη ροή των επιβατών, ειδικά σε ώρες αιχμής.

Η απόφαση αυτή είναι ένδειξη της προσπάθειας των αεροδρομίων παγκοσμίως να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της αυξημένης κίνησης των επιβατών. Η τάση προς την επιβολή χρονικών ορίων σε διάφορες δραστηριότητες στα αεροδρόμια φαίνεται να κερδίζει έδαφος, καθώς οι χώροι αυτοί προσπαθούν να διαχειριστούν μεγάλα πλήθη και να αποφύγουν καθυστερήσεις και πηγές αναστάτωσης. Εν κατακλείδι, ενώ ορισμένοι παρατηρούν τα θετικά αυτής της προσέγγισης, άλλοι αισθάνονται ότι περιορίζεται η ανθρώπινη πλευρά των αποχαιρετισμών. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image