Γάζα: Η Χαμάς διατηρεί υψηλές δυνατότητες παρά τις απώλειες

Γάζα: Η Χαμάς διατηρεί υψηλές δυνατότητες παρά τις απώλειες

Σε δήλωση που έκανε στο AL Jazeera, ο Οσάμα Χαμντάν, ανώτερο στέλεχος της Χαμάς, ανέφερε ότι, παρά τις σοβαρές απώλειες που έχει υποστεί η οργάνωση, οι δυνατότητές της παραμένουν υψηλές. «Υπήρξαν μάρτυρες και θυσίες», είπε ο Χαμντάν, όμως υπογράμμισε ότι αυτό βοήθησε στη συσσώρευση εμπειριών και στην στρατολόγηση νέων γενεών στην αντίσταση. Η Χαμάς, γνωστή για τη συνεχή της αντίσταση και δυνατότητες, φαίνεται να βρίσκει τρόπους να προσαρμόζεται και να ανασυγκροτείται παρά τις αντιξοότητες.

«Η εκπαίδευση και η εκστρατεία στρατολόγησης νέων μαχητών είναι συνεχείς», πρόσθεσε ο Χαμντάν, αναδεικνύοντας τη δυναμική και την αντοχή της οργάνωσης στον αγώνα της. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε μια χρονική στιγμή που η Χαμάς αντιμετωπίζει εντεινόμενες πιέσεις και προκλήσεις από διάφορες πλευρές. Ωστόσο, ο Οσάμα Χαμντάν εμφανίζεται αποφασισμένος ότι, παρά τις πρόσφατες μοιραίες απώλειες, η οργάνωση θα συνεχίσει τον αγώνα της χωρίς να μειώνει τις δυνατότητες της. Η κατάσταση στη Γάζα παραμένει κρίσιμη, με καθημερινές συγκρούσεις και απώλειες, αλλά η Χαμάς δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει την αντίσταση και την προάσπιση των αξιών της, όπως επισημαίνεται από τα ανώτερα στελέχη της.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image