Ξαφνική παραίτηση του Τιερί Μπρετόν από την Κομισιόν

Ξαφνική παραίτηση του Τιερί Μπρετόν από την Κομισιόν

Ο Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εσωτερική Αγορά, ανακοίνωσε την ξαφνική του παραίτηση από την Κομισιόν, προκαλώντας αίσθηση στον πολιτικό κόσμο των Βρυξελλών. Ο Μπρετόν κοινοποίησε την επιστολή παραίτησής του με ανάρτηση, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Στην επιστολή του, ο Μπρετόν εκφράζει την απογοήτευσή του για τον τρόπο διαχείρισης της πολιτικής της Κομισιόν από τη φον ντερ Λάιεν, κάνοντας λόγο για έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης και ανεπαρκή στήριξη στις προτάσεις του.

Η απόφασή του έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ διαφαίνεται έντονη διαφωνία μεταξύ των ανώτατων αξιωματούχων της Ε.Ε. Η παραίτηση του Μπρετόν έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς πολλοί πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι θα υπάρξουν σημαντικές συνέπειες τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν έχει ακόμα αντιδράσει επισήμως στην παραίτηση, αλλά είναι αναμενόμενο ότι το ζήτημα θα αποτελέσει κύριο θέμα συζήτησης στις επόμενες συνεδριάσεις της Κομισιόν.

Ο Τιερί Μπρετόν, πρώην διευθύνων σύμβουλος του γίγαντα της τεχνολογίας Atos, είχε αναλάβει την ευθύνη της Εσωτερικής Αγοράς και της ψηφιακής πολιτικής της Ε.Ε. το 2019, κερδίζοντας επαίνους για την εργασία του σε θέματα που άπτονται της τεχνολογικής καινοτομίας και της ψηφιακής ασφάλειας.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image