Πυρκαγιές στην Πορτογαλία: Ενισχύσεις από Ισπανία και Μαρόκο

Πυρκαγιές στην Πορτογαλία: Ενισχύσεις από Ισπανία και Μαρόκο

Οι πυρκαγιές συνεχίζουν να σαρώνουν την Πορτογαλία, με περισσότερες από 40 ενεργές εστίες να θέτουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε υπερβολική πίεση. Περισσότεροι από 5.000 πυροσβέστες βρίσκονται σε πλήρη δράση για την κατάσβεση των φλογών που έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια, δάση και εκτάσεις. Τραγικό απολογισμό αποτελούν οι επτά νεκροί πολίτες, ενώ οι καταστροφές στις περιουσίες είναι τεράστιες. Οι αρχές της χώρας ζήτησαν βοήθεια από την Ισπανία και το Μαρόκο, και οι ενισχύσεις αναμένονται άμεσα για να συμβάλουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο όριό τους, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τον χρόνο και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Οι ελπίδες στρέφονται πλέον στις διεθνείς ενισχύσεις, καθώς η άφιξη πυροσβεστικών δυνάμεων από την Ισπανία και το Μαρόκο αναμένεται να δώσει μεγάλη ανάσα στους ήδη επιβαρυμένους πυροσβέστες της Πορτογαλίας.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image