Βόρεια Κορέα: Μεγάλη εμβολιαστική εκστρατεία μετά την πανδημία COVID-19

Βόρεια Κορέα: Μεγάλη εμβολιαστική εκστρατεία μετά την πανδημία COVID-19

Η Βόρεια Κορέα ξεκίνησε τη μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού της μετά την πανδημία COVID-19, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στην υγειονομική πολιτική της χώρας. Μετά από μια τετραετή παύση στον εμβολιασμό, η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει τον κανονικό εμβολιασμό. Η εκστρατεία ανακοινώθηκε από τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος ανέφερε ότι στόχος είναι να επαναφέρουν την υγεία του πληθυσμού στα προ-πανδημικά επίπεδα. Η κυβέρνηση ξεκίνησε με τον εμβολιασμό των παιδιών, λόγω των προηγούμενων εμβολιαστικών παύσεων, και στη συνέχεια προχώρησε σταδιακά στον γενικό πληθυσμό.

Εκτιμήσεις από διεθνείς οργανισμούς υγείας αναφέρουν ότι αυτή η εκστρατεία περιλαμβάνει εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, τα οποία προμηθεύτηκαν μέσω διεθνών συνεργασιών. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην περιοχή, Χανς Κλούγκε, αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί “κρίσιμο βήμα προς την ομαλοποίηση της δημόσιας υγείας στη Βόρεια Κορέα”. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της εκστρατείας παίζουν οι τοπικές υγειονομικές αρχές, οι οποίες έχουν αναλάβει την ευθύνη της διανομής και της παρακολούθησης των εμβολιασμών.

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων υγειονομικών επαγγελματιών, αναμένουν να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό το συντομότερο δυνατό. Για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, η χώρα φαίνεται να κινητοποιείται ευρέως προς την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, με την ελπίδα ότι οι προσπάθειες τους θα αποδώσουν καρπούς και θα βελτιωθεί η υγειονομική κατάσταση του πληθυσμού.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image