Διεύρυνση στρατού στη Ρωσία για αυξανόμενες απειλές

Διεύρυνση στρατού στη Ρωσία για αυξανόμενες απειλές

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η διαταγή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να μετατραπεί ο στρατός της Ρωσίας στον δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο κρίνεται απαραίτητη λόγω των αυξανόμενων απειλών που αντιμετωπίζει η χώρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ρωσία σκοπεύει να ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνάμεις της προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες γεωπολιτικές και στρατιωτικές προκλήσεις. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, υπογράμμισε ότι οι τρέχουσες συνθήκες απαιτούν μια πιο ισχυρή και εκτεταμένη στρατιωτική παρουσία. Ο Πεσκόφ τόνισε πως αυτή η κίνηση θα βοηθήσει στη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας της χώρας, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την εθνική άμυνα και θα προστατεύσει τα συμφέροντα της Ρωσίας σε διεθνές επίπεδο.

Η στρατηγική αυτή αναμένεται να έχει σημαντικές συνέπειες στον παγκόσμιο χάρτη των στρατιωτικών δυνάμεων, καθώς η Ρωσία θα καταστεί ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός παγκοσμίως, μόλις πίσω από την Κίνα. Το μέτρο αυτό είναι αποτέλεσμα των σχεδίων του Πούτιν για ενίσχυση της εθνικής άμυνας, εν μέσω αυξημένων εντάσεων με τη Δύση. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε σε μια περίοδο όπου οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι απειλές για την ασφάλεια βρίσκονται σε αυξανόμενο επίπεδο. Με την επέκταση του στρατού, η Ρωσία επιδιώκει να ενισχύσει την αμυντική της ικανότητα και να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image