Αυστρία: Πακέτο 1 δισ. ευρώ για τις καταστροφές από πλημμύρες

Αυστρία: Πακέτο 1 δισ. ευρώ για τις καταστροφές από πλημμύρες

Η Αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα πακέτο ύψους 1 δισ. ευρώ με στόχο την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τις φονικές πλημμύρες. Αυτή η σημαντική απόφαση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν αφήσει δεκάδες οικογένειες χωρίς στέγη και έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές. Οι πλημμύρες που έπληξαν την Αυστρία τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προκαλέσει τεράστιο πλήγμα σε πολλούς τομείς της οικονομίας της χώρας. Το πακέτο αυτό αναμένεται να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των ζημιών και την βοήθεια προς τους πληγέντες πολίτες.

Η ανακοίνωση του πακέτου έρχεται λίγες μέρες πριν τις προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές στις 29 Σεπτεμβρίου. Τα αυστριακά πολιτικά κόμματα συμφώνησαν να αναστείλουν τις προεκλογικές εμφανίσεις τους λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Karl Nehammer, τόνισε την αναγκαιότητα της άμεσης δράσης για την ανακούφιση και την αποκατάσταση των πληγέντων. Ο ίδιος ανέφερε ότι τα κονδύλια θα διατεθούν για την αποκατάσταση ζωτικών υποδομών και την παροχή άμεσης οικονομικής βοήθειας στους πληγέντες κατοίκους. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image