ΗΠΑ: Η αυστηρή νομοθεσία για τις αμβλώσεις οδήγησε σε θάνατο Αμερικανίδα

ΗΠΑ: Η αυστηρή νομοθεσία για τις αμβλώσεις οδήγησε σε θάνατο Αμερικανίδα

Οι οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών στις ΗΠΑ καταδίκασαν τα πρόσφατα περιστατικά που αναδεικνύουν τις συνέπειες της νέας, αυστηρής νομοθεσίας για τις αμβλώσεις. Σε πρόσφατο γεγονός, μια Αμερικανίδα απεβίωσε λόγω της καθυστερημένης ιατρικής φροντίδας, καθώς το ιατρικό προσωπικό ήταν περιορισμένο από τον φόβο νομικών επιπτώσεων. Η νομοθεσία των αμβλώσεων, που ενισχύθηκε από δικαστικές αποφάσεις όπως αυτή του Ανώτατου Δικαστηρίου, έχει οδηγήσει σε καθυστέρηση των ιατρικών επεμβάσεων, κάτι που έχει μείζονες επιπτώσεις για την υγεία των γυναικών.

Οι ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι η αλλαγή της νομοθεσίας δημιουργεί εμπόδια στην πρόσβαση των γυναικών σε ασφαλείς ιατρικές υπηρεσίες, προκαλώντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους. Οργανώσεις όπως το National Women's Law Center επισημαίνουν ότι η καθυστερημένη παροχή φροντίδας οδήγησε στον θάνατο της γυναίκας, ενώ τονίζουν την ανάγκη για επείγουσες αλλαγές στο νομικό πλαίσιο. Σύμφωνα με την αρχηγό της οργάνωσης, Fatima Goss Graves, "η αυστηρότητα των νόμων αποτελεί πραγματική απειλή για τις ζωές των γυναικών". Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει εκτεταμένη αγανάκτηση και ανησυχία τόσο στον ιατρικό όσο και στον νομικό τομέα, οι οποίοι καλούν για άμεσες αναθεωρήσεις των περιοριστικών κανονισμών.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image