Διέσχισε τον Βόσπορο πάνω σε σχοινί μήκους ενός χιλιομέτρου - Βίντεο

Ένας Εσθονός ακροβάτησε σε slackline που στήθηκε στη γέφυρα του Βοσπόρου της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Κυριακής (15 Σεπτεμβρίου), σε μια διαδρομή που κόβει την ανάσα. Ο αθλητής ξεκίνησε τη μοναδική αυτή πρόκληση από το ευρωπαϊκό άκρο της γέφυρας και κατέληξε στην ασιατική πλευρά, διασχίζοντας τη διαδρομή μήκους ενός χιλιομέτρου σε σχοινί. Η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος θεατών, που θαύμασαν τις δεξιότητες και τη γενναιότητα του ακροβάτη. Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων και φέρνει στο προσκήνιο την εντυπωσιακή ομορφιά του Βοσπόρου, που συνδέει δύο ηπείρους. Η διαδικασία της οργάνωσης και η εγκατάσταση του σχοινιού διήρκησε αρκετές ώρες, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια του αθλητή και του χώρου.
 
Οι απαραίτητες άδειες παραχωρήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές της Κωνσταντινούπολης, ενώ το ακροβατικό μεταδόθηκε ζωντανά μέσω κοινωνικών δικτύων και τηλεοπτικών καναλιών, προσελκύοντας παγκόσμιο ενδιαφέρον. Το θέαμα αυτό έχει προκαλέσει συζητήσεις γύρω από τα όρια και τις δυνατότητες των ανθρώπων, αλλά και τη σημασία της διατήρησης και προβολής πολιτιστικών και φυσικών σημείων όπως ο Βόσπορος. 
 

«Σε ένα περιβάλλον πόλης, είναι πάντα πιο δύσκολο να περπατάς με slackline από ό,τι κάπου στη φύση», είπε, προσθέτοντας ότι προσπάθησε να είναι συγκεντρωμένος στα βήματά του.

«Είχα στιγμές που χρειαζόταν να ξεκουράσω τα χέρια μου γιατί είχαν αρχίσει να σφίγγονται. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορούσα να παρακολουθήσω την Παλιά Πόλη και την ωραία θέα της Κωνσταντινούπολης», είπε ο Roose

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image