Ασφαλές αγκυροβόλιο για το ελληνικό τάνκερ Sounion

Ασφαλές αγκυροβόλιο για το ελληνικό τάνκερ Sounion

Το ελληνόκτητο τάνκερ Sounion ρυμουλκείται σε ασφαλές σημείο αγκυροβόλησης στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά από επίθεση που δέχθηκε από τους Χούθι. Η επιχείρηση διάσωσης του πλοίου, που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές, έχει στόχο την έναρξη των διαδικασιών κατάσβεσης και αδρανοποίησης των καυσίμων. Το Sounion, το οποίο μεταφέρει μεγάλη ποσότητα πετρελαίου, βρέθηκε στη ζώνη συγκρούσεων και δέχθηκε χτυπήματα από πυραυλικές επιθέσεις των Χούθι. Οι αρχές, σε συνεργασία με ναυτιλιακές εταιρείες, κατάφεραν να ρυμουλκήσουν το πλοίο σε σημείο μακριά από την άμεση απειλή, εξασφαλίζοντας την ασφαλή διεξαγωγή των απαραίτητων εργασιών.

Η επιχείρηση αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή περιβαλλοντικής καταστροφής στην περιοχή, καθώς και την προστασία των πληρωμάτων και των γύρω ναυσιπλοΐων. Η κατάσβεση και η αδρανοποίηση των καυσίμων θα επιτρέψουν την αποφυγή περαιτέρω κινδύνων όπως πυρκαγιάς ή διαρροής πετρελαίου, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά το πολύτιμο οικοσύστημα της Ερυθράς Θάλασσας

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image