Αεροπορικές επιδρομές στο Ισραήλ: Στόχοι ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ

Αεροπορικές επιδρομές στο Ισραήλ: Στόχοι ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε νέες αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό, στοχεύοντας στο επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ. Αυτές οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν μετά από αυξημένες εντάσεις στην περιοχή και η χώρα επιβεβαίωσε την εξάλειψη τριών βασικών αξιωματούχων της Χεζμπολάχ. Η Βηρυτός κατήγγειλε ισραηλινά πλήγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας σε δεκάδες οικισμούς του νότιου Λιβάνου, εγείροντας ανησυχίες για την κλιμάκωση της βίας.

Οι ενέργειες αυτές φέρνουν την περιοχή σε μια περίοδο αυξανόμενης αστάθειας, καθώς οι επιθέσεις συνεχίζουν να στόχοποιούν κρίσιμες εγκαταστάσεις και δομές της οργάνωσης. Η Χεζμπολάχ, γνωστή για την ισχυρή της παρουσία στον Λίβανο, φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής του Ισραήλ, εντείνοντας τις διπλωματικές πιέσεις και τις στρατιωτικές αντιπαραθέσεις. Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις, καλώντας σε αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image