Φθινοπωρινή πρόγνωση: Ψυχρές αέριες μάζες και έντονες βροχές

Φθινοπωρινή πρόγνωση: Ψυχρές αέριες μάζες και έντονες βροχές

Το φθινόπωρο κάνει αισθητή την παρουσία του, καθώς οι ψυχρές αέριες μάζες και οι έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να χτυπήσουν τη χώρα τις επόμενες ημέρες. Η βουτιά του υδραργύρου σηματοδοτεί το τέλος μιας παρατεταμένης περιόδου με υψηλές θερμοκρασίες που διήρκησε πάνω από τρεις μήνες. Σύμφωνα με προβλέψεις των μετεωρολόγων, η επόμενη εβδομάδα θα φέρει σημαντική αλλαγή στις καιρικές συνθήκες. Οι πρώτες ψυχρές αέριες μάζες θα κινηθούν από τη βόρεια Ευρώπη προς την περιοχή μας, προκαλώντας αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Παράλληλα, το βαρομετρικό χαμηλό που αναμένεται να αναπτυχθεί στη δυτική Μεσόγειο θα φέρει έντονες βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

Εντύπωση προκαλεί η απότομη μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους σε ορισμένες περιοχές. Οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image