Απόσυρση υπόθεσης παραπομπής της Ελλάδας για πληρωμές νομικής βοήθειας

Απόσυρση υπόθεσης παραπομπής της Ελλάδας για πληρωμές νομικής βοήθειας

Μετά από την άμεση κινητοποίηση της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το Κολλέγιο των Επιτρόπων της Ε.Ε. αποφάσισε να θέσει στο αρχείο την υπόθεση παράβασης-παραπομπής της Ελλάδας στο Δικαστήριο της ΕΕ, σε σχέση με τις πληρωμές της νομικής βοήθειας. Σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι οι άμεσες πρωτοβουλίες που λήφθηκαν βοήθησαν στην επίλυση των ζητημάτων που είχαν ανακύψει. Η υπόθεση αυτή είχε ξεκινήσει λόγω παραβιάσεων που αφορούσαν τις διαδικασίες και τις πληρωμές νομικής βοήθειας στην Ελλάδα, γεγονός που είχε δημιουργήσει ανησυχίες στις ευρωπαϊκές αρχές.

Οι ενέργειες της νέας ηγεσίας του Υπουργείου, ωστόσο, κατάφεραν να επιλύσουν τα προβλήματα και να καθησυχάσουν τους αρμοδίους της Ε.Ε. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική αυτή εξέλιξη, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας με τις ευρωπαϊκές αρχές και τη δέσμευση της Ελλάδας για τη συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Επίσης, υπογράμμισε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για τη βελτίωση του συστήματος νομικής βοήθειας, ώστε να εξασφαλιστεί η δικαιοσύνη και η ίση πρόσβαση για όλους τους πολίτες.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image