Ανάκληση μωρομάντηλων από τον ΕΟΦ λόγω χημικών ουσιών

Ανάκληση μωρομάντηλων από τον ΕΟΦ λόγω χημικών ουσιών

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε την ανάκληση μωρομάντηλων από την αγορά, καθώς διαπιστώθηκε ότι περιέχουν χημικές ουσίες που είναι απαγορευμένες στα καλλυντικά προϊόντα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, η συγκεκριμένη χημική ουσία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των βρεφών και των μικρών παιδιών. Η απόφαση ελήφθη μετά από εκτεταμένες ελέγχους και αναλύσεις που πραγματοποίησε ο οργανισμός. Οι γονείς καλούνται να ελέγξουν τα προϊόντα που έχουν προμηθευτεί και να τα επιστρέψουν στα καταστήματα από όπου τα αγόρασαν.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η ανάκληση των μωρομάντηλων (υγρά μαντηλάκια) με αριθμό παρτίδας 3056 και Barcode 8692730508103 με προέλευση την Τουρκία καθώς ανιχνεύθηκε η ύπαρξη απαγορευμένης χημικής ουσίας.

Όπως διαπιστώθηκε στον κατάλογο των συστατικών, το προϊόν περιέχει 2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde (BMHCA), η οποία απαγορεύεται στα καλλυντικά προϊόντα.

Οι έμποροι υποχρεούνται να αποσύρουν αμέσως τα συγκεκριμένα προϊόντα από τα ράφια τους και να ενημερώσουν τους πελάτες τους. Η χημική ουσία που εντοπίστηκε στα μωρομάντηλα έχει χαρακτηριστεί ως επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες και άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες. Ο ΕΟΦ διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τους ελέγχους για την ασφάλεια και την ποιότητα των καλλυντικών προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά. Η ανακοίνωση του οργανισμού αποτελεί μέρος των προσπαθειών για την προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των καταναλωτών.

Οι γονείς πρέπει να παρακολουθούν τις ενημερώσεις του ΕΟΦ και να ενεργούν ανάλογα με τις οδηγίες που δίνονται, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των παιδιών τους.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image