Αποκατάσταση του οθωμανικού τεμένους Γενί Τζαμί στην Έδεσσα

Αποκατάσταση του οθωμανικού τεμένους Γενί Τζαμί στην Έδεσσα

Το Υπουργείο Πολιτισμού δρομολογεί την αποκατάσταση του οθωμανικού τεμένους Γενί Τζαμί στον αστικό πυρήνα της Έδεσσας, στην πλατεία Μουσείου. Το έργο στοχεύει στη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μέσω της αποκατάστασης ενός σημαντικού οθωμανικού μνημείου. Το Γενί Τζαμί, το οποίο σημαίνει "Νέο Τζαμί", αποτελεί σημαντικό δείγμα της οθωμανικής αρχιτεκτονικής στην περιοχή της Έδεσσας. Η αποκατάσταση του μνημείου περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής που θα διασφαλίσουν την μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα και την αυθεντικότητα του κτιρίου.

Σύμφωνα με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η αποκατάσταση του Γενί Τζαμί αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. "Το έργο αυτό θα ενισχύσει την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της Έδεσσας και θα προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο", δήλωσε η Μενδώνη. Με την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης, το Γενί Τζαμί θα ενταχθεί σε ένα δίκτυο πολιτιστικών μνημείων που θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image