Υπερσύγχρονο εργαστήριο πλαστών διαβατηρίων αποκαλύφθηκε στην Αθήνα

Υπερσύγχρονο εργαστήριο πλαστών διαβατηρίων αποκαλύφθηκε στην Αθήνα

Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών διαβατηρίων εντοπίστηκε πρόσφατα στο κέντρο της Αθήνας. Οι αρχές εντόπισαν το εργαστήριο κατά τη διάρκεια μιας συντονισμένης επιχείρησης, η οποία κατέληξε στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού. Το εργαστήριο ήταν εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα και υλικά, τα οποία επέτρεπαν την κατασκευή άκρως προηγμένων πλαστών εγγράφων. Στην έρευνα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν πλήθος διαβατηρίων, εντύπων, καθώς και εξοπλισμό για την κατασκευή ασφαλών εγγράφων.

Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές τόνισαν ότι η κατάσχεση του εργαστηρίου αποτελεί σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στην κατάρτιση και διακίνηση πλαστών εγγράφων. Επιπλέον, ανέφεραν ότι η κατασκευή τέτοιου είδους εγγράφων αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Ο συλληφθείς, ο οποίος δεν είναι γνωστό αν είχε συνεργάτες, παραπέμφθηκε στις δικαστικές αρχές με κατηγορίες για κατασκευή και διακίνηση πλαστών διαβατηρίων.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της δράσης του και αν υπήρχαν άλλα άτομα εμπλεκόμενα στη συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα. Η αποκάλυψη του εργαστηρίου είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας παρακολούθησης και συντονισμένων προσπαθειών των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την εξάρθρωση τέτοιου είδους εγκληματικών κυκλωμάτων.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image