Αποφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας

Αποφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας

Το απόγευμα της Πέμπτης (12/09) αποφυλακίστηκε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος τελικά θα δικαστεί για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής επικίνδυνης σωματικής βλάβης από πρόθεση, σε βαθμό πλημμελήματος.

Η οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης της αδελφής του, της πρώτης συζύγου του και των παιδιών τους, τον υποδέχθηκε έξω από τις φυλακές Κορίνθου, όπου βρισκόταν το τελευταίο διάστημα.

Σε σύντομες δηλώσεις μετά την αποφυλάκισή του, ο κ. Λύτρας ανέφερε: «Θα μιλήσουμε στην ώρα μας. Ευχαριστώ τους δικηγόρους, την οικογένειά μου και τους συναδέλφους που με στήριξαν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ο κ. Λύτρας θα δικαστεί για πλημμέλημα, και η προσωρινή κράτηση που του είχε επιβληθεί αντικαταστάθηκε από περιοριστικούς όρους.

Το δικαστικό συμβούλιο έθεσε συγκεκριμένους όρους, όπως την απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου του και της οικίας της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, καθώς και την απαγόρευση επικοινωνίας μαζί της με οποιονδήποτε τρόπο. Επιπλέον, ο κ. Λύτρας υποχρεώνεται να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης.

Όσον αφορά τη σχέση με το ανήλικο παιδί του, οι δικαστές διέταξαν η επικοινωνία να γίνεται μέσω πληρεξούσιων δικηγόρων. Η παράδοση και παραλαβή του παιδιού θα πραγματοποιείται έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της μητέρας, χωρίς να υπάρχει δικαίωμα επικοινωνίας μεταξύ των γονέων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η κατηγορία για την οποία θα δικαστεί αφορά την ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση σε βαθμό πλημμελήματος. Το δικαστικό συμβούλιο μετέτρεψε την κατηγορία από κακούργημα σε πλημμέλημα, καθώς θεώρησε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη βαρύτερη κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, Πέτρο Πανταζή, ο Απόστολος Λύτρας ζήτησε εκ νέου συγγνώμη από τη σύζυγό του και δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για την ψυχική και συναισθηματική ευημερία των παιδιών του.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image