Φάρσα για βόμβα στο λιμάνι του Πειραιά προκάλεσε αναστάτωση

Φάρσα για βόμβα στο λιμάνι του Πειραιά προκάλεσε αναστάτωση
Συναγερμός σήμανε στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς λίγο μετά τις 11 υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η αστυνομία ενημερώθηκε από το είδος της κλήσης προς το κέντρο επιχειρήσεων. Οι αρχές αντέδρασαν άμεσα, εκκενώνοντας την περιοχή και προχωρώντας σε έλεγχο για τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει εντοπιστεί κάποια ύποπτη συσκευή, και η αστυνομία ερευνά την προέλευση του τηλεφωνήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις πλοιοκτήτες βρίσκονταν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του συμβάντος, αλλά τα πλοία τους απομακρύνθηκαν ως προληπτικό μέτρο.
 

Η κατάσταση ήταν αρχικά χαοτική, με επιβάτες και προσωπικό των πλοίων να εγκαταλείπουν τον χώρο πανικόβλητοι. Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει το άτομο που έκανε το ψευδές τηλεφώνημα, ενώ ζητεί από τους πολίτες να παραβλέπουν ανάλογα φαινόμενα και να παραμείνουν ήρεμοι. Το περιστατικό προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των πλοίων, με τις αρχές να κάνουν έκκληση για υπομονή και συνεργασία από το κοινό. Οι έλεγχοι συνεχίζονται συνοδευόμενοι από αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Παρά τις ανησυχίες, η δημοτική αρχή του Πειραιά έδωσε διαβεβαιώσεις ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους πολίτες.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image