Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πέντε περιοχές, λέει ο Κικίλιας

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πέντε περιοχές, λέει ο Κικίλιας

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σήμερα Παρασκευή αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για πέντε περιοχές της χώρας μας. Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε πως η κατάσταση είναι «μια ανάσα πριν το επίπεδο συναγερμού». Οι περιοχές που βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής είναι η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Κορινθία και τα Κύθηρα.

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Σε δηλώσεις του, ο κ. Κικίλιας τόνισε τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης ενημέρωσης, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη εγρήγορσης από όλους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και έχει αυξηθεί ο αριθμός των περιπολιών στις ευάλωτες περιοχές. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών στις οδηγίες και τις ενημερώσεις που θα εκδίδονται και συνιστά στους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image