Η τραγωδία του ατμόπλοιου Αδρίας το 1951

Η τραγωδία του ατμόπλοιου Αδρίας το 1951

Το ατμόπλοιο Αδρίας, ένα πλοίο που συνδέεται με τη θαλάσσια ιστορία της Ελλάδας, βυθίστηκε το 1951 στη Φαλκονέρα. Το συγκεκριμένο ατύχημα συγκλόνισε τη ναυτική κοινότητα της εποχής και αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή για τις θαλάσσιες μεταφορές στη Μεσόγειο. Το Αδρίας αντιμετώπισε θύελλα στον διάπλου του Αιγαίου και λόγω της κακοκαιρίας και των τεχνικών προβλημάτων, προσάραξε σε βράχια της Φαλκονέρας. Παρά τις προσπάθειες του πληρώματος να διασώσουν το πλοίο, το Αδρίας τελικά βυθίστηκε, παρασύροντας μαζί του και πολύτιμο φορτίο.

Η βύθιση του ατμόπλοιου Αδρίας προκάλεσε τη θλίψη και τον αποπροσανατολισμό των συγγενών του πληρώματος και των επιβαινόντων. Οι ιστορίες αυτών που βρέθηκαν στο πλοίο την καταραμένη νύχτα παραμένουν αλησμόνητες. Για πρώτη φορά δημοσιεύονται εικόνες από το ναυάγιο, φέρνοντας στο φως πτυχές της ναυτικής αυτής τραγωδίας. Αυτές οι εικόνες αποτελούν μαρτυρίες μιας άλλης εποχής και προσφέρουν σημαντική πληροφορία για τους ειδικούς που μελετούν τα ναυάγια και την ιστορία της ναυσιπλοΐας.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image