Πρόταση για καθολική αποχή δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου

Πρόταση για καθολική αποχή δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου

Η 16η Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους, κατά την οποία θα τεθεί σε ισχύ ο νέος δικαστικός χάρτης και οι δικηγορικοί σύλλογοι προτείνουν καθολική αποχή των δικηγόρων. Αυτή η αποχή προγραμματίζεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της εφαρμογής του νέου δικαστικού χάρτη, ο οποίος φέρνει σημαντικές αλλαγές στη δικαστική διαδικασία και την κατανομή των δικαστηρίων. Οι δικηγόροι αντιδρούν κυρίως στις αλλαγές που επιφέρουν δυσκολίες στην πρόσβαση των πολιτών στη δικαιοσύνη και την υποβάθμιση των δικηγορικών επαγγελμάτων. Η αποχή έχει τη στήριξη και από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό, ο οποίος δηλώνει ότι ο νέος χάρτης ενδέχεται να οδηγήσει σε περιπτώσεις καθυστερήσεων και μειωμένης αποδοτικότητας στα δικαστήρια.

Η απόφαση αυτή έχει ευρείας κλίμακας υποστήριξη από τους δικηγορικούς συλλόγους σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι καλούν τους δικηγόρους να λάβουν μέρος στην αποχή ως μέσο πίεσης για την επανεξέταση του νέου δικαστικού χάρτη. Η εφαρμογή του νέου χάρτη θεωρείται από πολλούς στον νομικό κλάδο ως ατελής και ανεπαρκής, δημιουργώντας προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε ανισότητες στην απονομή της δικαιοσύνης. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image