Ιός Δυτικού Νείλου: 3 θάνατοι και 12 κρούσματα σε μια εβδομάδα

Ιός Δυτικού Νείλου: 3 θάνατοι και 12 κρούσματα σε μια εβδομάδα

Δώδεκα νέα κρούσματα του ιού Δυτικού Νείλου και 3 θάνατοι ασθενών καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση. Ο ιός, που μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος από μολυσμένα κουνούπια, έχει αναστατώσει τις υγειονομικές αρχές, οι οποίες προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση του. Υπάρχει αυξημένη ανησυχία, καθώς ο ιός αυτός μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Βάσει των στοιχείων από τις υγειονομικές αρχές, η πλειονότητα των νέων κρουσμάτων καταγράφηκε στις περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση εντομοαπωθητικών και η αποφυγή στάσιμων υδάτων, όπου συνήθως αναπαράγονται τα κουνούπια. Ο ιός Δυτικού Νείλου εμφανίζεται κυρίως τη θερινή περίοδο, αλλά τα κρούσματα μπορεί να συνεχιστούν και το φθινόπωρο. Η επιδημιολογική έκθεση επίσης αναφέρει ότι οι τρεις θάνατοι της περασμένης εβδομάδας αφορούσαν ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία της επαγρύπνησης. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image