Η οικονομική διάσταση της απάτης στον ΕΟΠΥΥ και οι φαρμακοβιομηχανίες

Η οικονομική διάσταση της απάτης στον ΕΟΠΥΥ και οι φαρμακοβιομηχανίες

Το τελευταίο διάστημα, η χώρα μας έχει σοκαριστεί από την αποκάλυψη μιας μεγάλης απάτης στον ΕΟΠΥΥ, η οποία πλήττει την αξιοπιστία του συστήματος υγείας και επιβαρύνει οικονομικά τις φαρμακευτικές εταιρείες. Στην υπόθεση εμπλέκονται πολλοί παράγοντες, από γιατρούς και φαρμακεία έως διοικητικά στελέχη του οργανισμού, ενώ η οικονομική ζημιά εκτιμάται σε εκατομμύρια ευρώ. Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στον φαρμακευτικό κλάδο. Σε ανακοίνωσή τους, οι φαρμακοβιομηχανίες επισημαίνουν πως η παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων είναι απαραίτητη για να αποθαρρυνθεί η μελλοντική παρανομία και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο σύστημα υγείας.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να διασφαλίσουν τη νομιμότητα και την ηθική στην παραγωγή και διάθεση των φαρμάκων και ζητούν πιο αυστηρούς ελέγχους από την Πολιτεία. Η αποκάλυψη της απάτης έγινε από τις δικαστικές αρχές, οι οποίες συλλέγουν πληροφορίες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει άμεσα μέτρα για να διασφαλίσει τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών του ΕΟΠΥΥ.

Η οικονομική αυτή απάτη δεν επιβαρύνει μόνο τα δημόσια ταμεία αλλά και τη φήμη των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας, οι οποίες καλούνται τώρα να συνεργαστούν με τις αρχές για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Η κοινή γνώμη αναμένει από την Κυβέρνηση και τον ΕΟΠΥΥ να προχωρήσουν σε ουσιαστικές αλλαγές που θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στο σύστημα υγείας και θα προλάβουν παρόμοιες περιπτώσεις στο μέλλον.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image