Επιβάτης πλοίου με 33 ξένες ταυτότητες εντοπίστηκε στη Ρόδο

Επιβάτης πλοίου με 33 ξένες ταυτότητες εντοπίστηκε στη Ρόδο

Στα ίχνη ενός κυκλώματος διακίνησης και νομιμοποίησης παράτυπων μεταναστών βρίσκονται οι Αρχές, μετά τον εντοπισμό μιας περίεργης υπόθεσης στη Ρόδο. Στις 14 Ιουλίου, ένας επιβάτης πλοίου ελέγχθηκε από το Λιμενικό Σώμα και βρέθηκε να μεταφέρει 33 ταυτότητες ξένων χωρών. Η σύλληψη έγινε κατά την αποβίβαση του επιβάτη από το πλοίο που ερχόταν από τον Πειραιά. Οι ταυτότητες βρέθηκαν κρυμμένες σε μια τσάντα, και οι Αρχές ξεκίνησαν αμέσως την έρευνα για την προέλευσή τους. Όπως αναφέρθηκε, τα έγγραφα ανήκαν σε άτομα διαφόρων εθνικοτήτων και υποπτεύεται πως προορίζονταν για χρήση από παράτυπους μετανάστες που σκόπευαν να εγκατασταθούν στη χώρα.

Ο συλληφθείς, του οποίου το όνομα δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα, μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρόδου για ανάκριση. Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να διαπιστώσουν αν υπάρχει συνεργασία με διεθνή κυκλώματα και αν υπάρχουν άλλοι εμπλεκόμενοι στο περιστατικό. Η υπόθεση έφερε στο φως τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης και την ανάγκη για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα μεταφορικά μέσα. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image