Επαναπατρισμός αρχαιοτήτων: Τρεις ελληνικοί θησαυροί από την Ατλάντα

Επαναπατρισμός αρχαιοτήτων: Τρεις ελληνικοί θησαυροί από την Ατλάντα

Στις 13 Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα υποδέχτηκε τρεις πολύτιμες αρχαιότητες που επαναπατρίσθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι αρχαιότητες αυτές είχαν απομακρυνθεί από τη χώρα σε άγνωστο χρόνο και κατέχονταν από Αμερικανό πολίτη, όπως πληροφορεί η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού. Το Υπουργείο σημειώνει ότι οι συγκεκριμένες αρχαιότητες αποτελούν σημαντικούς θησαυρούς της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και η επιστροφή τους εμπλουτίζει το εθνικό μας απόθεμα. Η διαδικασία επαναπατρισμού έλαβε χώρα στην Ατλάντα, χάρη στη συνεργασία μεταξύ των ελληνικών και αμερικανικών αρχών.

Η επιστροφή αυτών των αντικειμένων ενισχύει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να προστατεύσει και να διατηρήσει την πολιτιστική της κληρονομιά. Ο υπουργός Πολιτισμού, μιλώντας για το συμβάν, αναφέρθηκε στη σημασία της διεθνούς συνεργασίας στην καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων. Οι τρεις αρχαιότητες θα εκτεθούν στο κοινό σε αρχαιολογικά μουσεία της χώρας, δίνοντας την ευκαιρία σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες να τις θαυμάσουν. Η επιστροφή τους αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την αποκατάσταση της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας της Ελλάδας. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image