Εικονικές συναλλαγές: Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί 150 εκατ. ευρώ

Εικονικές συναλλαγές: Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί 150 εκατ. ευρώ

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος προχώρησε σε δέσμευση λογαριασμών συνολικής αξίας €150 εκατ. ευρώ, καθώς 140 άτομα βρίσκονται υπό έλεγχο για υποψίες εικονικών συναλλαγών και παράνομης απόδοσης ΦΠΑ, ανώτερης των €11 εκατ. ευρώ. Η έρευνα εξετάζει εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και απάτης, με στόχο την εξιχνίαση της υπόθεσης και την απόδοση δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα "Η Καθημερινή", οι αρχές έχουν εντοπίσει διάφορα πρόσωπα που εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας εικονικές συναλλαγές για την απόκρυψη παράνομης κερδοσκοπίας.

Οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε επιχειρηματικούς και άλλους φορείς που φέρονται να έχουν συμμετάσχει στις εν λόγω πρακτικές. Τις διαδικασίες συντονίζει η επικεφαλής της Αρχής, Άννα Ζαΐρη, η οποία δήλωσε ότι η έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι να εντοπιστούν και να καταλογιστούν ευθύνες σε όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Η προσοχή εστιάζεται επίσης στην απόδοση δικαιοσύνης και στη διασφάλιση της νομιμότητας στον επιχειρηματικό τομέα. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image