Κακοκαιρία «Boris»: Ρεκόρ βροχόπτωσης

 Κακοκαιρία «Boris»:  Ρεκόρ βροχόπτωσης

Η κακοκαιρία «Boris» προκάλεσε ανησυχία σε όλη την Ευρώπη, με τον Εθνικό Μετεωρολόγο, Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο, να προειδοποιεί για πρωτοφανή ύψη βροχής και την ανησυχητική άνοδο της στάθμης του ποταμού Δούναβη. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η κακοκαιρία έχει επιφέρει ρεκόρ βροχόπτωσης σε πολλές περιοχές, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις υποδομές και την καθημερινότητα των πολιτών. Οι εικόνες που προέρχονται από δορυφορικές εκτιμήσεις δείχνουν την ένταση και την έκταση των ακραίων φαινομένων, με μερικές περιοχές να έχουν δεχτεί περισσότερα από 200 χιλιοστά βροχής.

Εκτός από τις βροχοπτώσεις, η κακοκαιρία «Boris» οδήγησε σε έντονες πλημμύρες, με τη στάθμη του Δούναβη να ξεπερνά τα φυσιολογικά επίπεδα. Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε τους κατοίκους των παραποτάμιων περιοχών να παραμένουν σε επιφυλακή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών για την αποφυγή ατυχημάτων.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image