Ο ρόλος κλειδί του γιατρού στο κύκλωμα του ΕΟΠΥΥ

Ο ρόλος κλειδί του γιατρού στο κύκλωμα του ΕΟΠΥΥ

Ένας γιατρός που διορίστηκε σε Κέντρο Υγείας στην Ελλάδα,ωστόσο ζούσε στο εξωτερικό, αποκαλύπτεται ως πρόσωπο κλειδί σε ένα κύκλωμα που εκμεταλλεύτηκε το σύστημα του ΕΟΠΥΥ. Από το 2015, αυτός ο γιατρός διαδραμάτιζε καίριο ρόλο στην έκδοση παράνομων συνταγών, αξιοποιώντας τα προνόμια του ελληνικού συστήματος υγείας ενώ βρισκόταν εκτός της χώρας. Οι αρχές ανακάλυψαν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός, με συνεχή δράση σε παράνομες συνταγογραφήσεις, κατάφερε να παραμένει αθέατος, εκμεταλλευόμενος το διασυνοριακό του καθεστώς.

Οι ανακριτές πλέον προσπαθούν να εντοπίσουν το πλήρες εύρος της απάτης, καθώς και τα μέλη της οργάνωσης που συνεργάστηκαν. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, ερευνούν όλα τα στοιχεία που συνδέονται με αυτόν τον εγκληματικό δίκτυο, προσπαθώντας να εντοπίσουν και να πατάξουν τη διαφθορά στον τομέα της υγείας. Ο διορισμός του εν λόγω γιατρού σε δημόσιο νοσοκομείο και η ταυτόχρονη παραμονή του στο εξωτερικό υποδεικνύει την ύπαρξη σοβαρών κενών και αδυναμιών στο σύστημα ελέγχου και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στον χώρο της υγείας.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image